neděle 11. května 2014

MrKvOví MuFíni


Už delší dobu se snažím péct z relativně zdravých surovin a musím uznat, že tyto dobrůtky občas předčí i klasické recepty od babiček ( no asi trošku přeháním:-P) Ale spíše chci říci, že lze i zdravě mlsat - nemusí být vše plné bílé mouky, cukru, nekvalitní čokolády či čokoládové polevy. Každopádně taky nemusí být všechno extra tip ťop zdravé :-) ale můžeme si s ingrediencemi pohrávat a vybírat ty zdravější alternativy - přičemž chuťově recepty rozhodně nestrádají. Samozřejmě, že si občas dá každý s chutí kynutou buchtu od babi, ale takové mrkvové mufíny, či jiné dobroty si zas můžeme dopřávat častěji !:-P:-) Na mufínky najdeme milioooon receptů a já už jich taky několik vyzkoušela, určitě budu časem dodávat i další, ale teď jsem dělala mrkvové, které jsou vláčné a velmi chutné. Příprava je velmi velmi snadnáááá =) 

Receptík:


Na 12 muffinů budeme potřebovat:

- 2 vejce
- 3 mrkve - nastrouhat na jemno či hrubo
- 150 ml podmáslí, kefíru, či acidofila
- hrnek a půl špaldové mouky
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 3 lžičky skořice (i víc)
- můžete přidat perníkové koření - 3 lžičky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva (použila jsem bezfosfátový)
- cukr či med podle chuti dala jsem 4 lžíce třtiny
- hrst rozinek, brusinek
- hrst ořechů
- čokoška 70%
můžete do nich použít,to co máte rádi:-)ja měla vevnitř trochu lískáčů, brusinky, trochu kokosu, nahoře jsou lískače a čokoška)
vše smíchat a mrkev samozřejmě nastrouhat můžete použít i jablíčko, peču v silikonových formičkách:-) 



pečeme 25 min na 180 st.

Nejsou moc sladké, ale záleží na chuti každého - můžeme je poté pocukrovat nebo polít medem, či přidat více cukru/medu do těsta:-) Můžeme podávat s tvarohem jako prima snídani:-) 








Žádné komentáře:

Okomentovat