neděle 30. srpna 2015

Koláč se skořicovou polevou


Kombinace krému, skořice a jablek - naprosto ideální souznění a harmonie chutí:-) 

Recept:

Těsto:
  • 60 g másla
  • 60 g cukru krystal 
  • 1 vejce
  • 170 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva 
  • 1 lžička mleté skořice
Máslo sem si nechala roztopit v kastrůlku a všechny ingredience na těsto smíchala a rukama těsto natlačila a uhladila dnem skleničky do dortové formy vyložené pečicím papírem.

Náplň: 
  • 500g mascarpone
  • 250g odtučněného tvarohu
  • 60 g cukru moučka
  • 1 vejce 
  • 1PL škrobu
  • kapka vanilkové esence
  • 3 jablka nahrubo nastrouhat a vymačkat přebytečnou šťávu.
Na těsto dáme nastrouhaná jablka a na jablka krém, který umícháme z ingrediencí metličkou

(původní recept je z půl kila tvarohu plus 190 zakysané smetany, plus vanil. cukr)
Skořicová poleva:
  • 50 g másla
  • 1 zarovnaná lžíce skořice
  • 50 g hnědého cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
Máslo rozpustíme na mírném plameni v kastrůlku, stáhneme z ohně, přisypeme skořici a cukr a pečlivě rozmícháme. Nakonec přidáme mouku a opět rozmícháme tak, aby v polevě nebyly hrudky mouky.
Polevu lžící nakapeme na krém. Vezeme vidličku, její hroty ponoříme asi 1 cm do polevy a krouživými pohyby jí ledabyle rozmícháme do horní vrstvy krému po celé ploše koláče.
Vložíme koláč do trouby a pečeme asi 45 na 180st, poté necháme zcela zchladnout a skladujeme v lednici.Krájíme nejlépe další den:-) 







Žádné komentáře:

Okomentovat