neděle 20. července 2014

Meruňkový koláč s ricottou


Meruňková sezona v plném proudu a tak peču o dušu :-) velmi lehký a svěží koláč na teplé letní dny. 


Korpus:
  • 100 g jemně namletých vloček
  • 120 g hladké špaldové mouky
  • 50 g třtinového cukru muscovado
  • 80 g roztopeného másla

- utvoříme prsty drobenku, vysypeme do dortové formy (23 cm a dno jsem vystlala pečícím papírem) vtlačíme prsty a zvýšíme lehce okraje. Poté nalejeme na korpus krém.
Krém:
  • 1 ricotta 250 g
  • 1 tvaroh v krabičce -použila jsem odtučnený pilos
  • asi 3 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce škrobu
Vše smíchat dohromady a ručně metličkou vyšlehat hladký krém. Můžete dosladit dle svých chutí :-) 
  • Meruňky - cca 7 kusů - které jsem nakrájela na měsÍčky a lehce vmáčkla do krému


Posypka 
od oka vločky jemně mleté, mandlové lupínky, cca lžíce javorového sirupu a od oka kokosový olej - rukou zpracovat drobenku, kterou posypete koláč.
Pečeme na 180 cca 40 min
Nechat pár hodin v lednici ztuhnout:-)








Žádné komentáře:

Okomentovat