sobota 1. listopadu 2014

Pohankovo-tuňákové placičky


Dnešní rychlý, zdravý, jednoduchý obídek:-) Ideální pro ty, co nemají moc času, jsou třeba sami, a ještě trošku přihlíží na jídelníček. Jsou moc dobré, pečené v troubě bez tuku a dokážu si je představit i do burgerůůůů. 


recepis


  • 70 g pohanka lámanka
  • 1 plechovka tuňáka velká ve vl. šťávě
  • 1 celé vejce
  • sýr nastrouhaný - ja měla cca 40g
  • 1 lžíce lněného semínka ( i víc)
  • 1 lžíce kečupu ( mám domácí)
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl, pepř dle vašich chutí

Pohanku pouze zaleju vařící vodou a nechám 10 min bobtnat pod pokličkou. Z tunáka sleju vodu a rozmačkám nadrobno. Všechno smíchám dokupy ( bude to lehce tekuté) Tvoříme placičky lžící na pečícím papíru. Udělala jsem je silnější, ne úplně placaté. Vyšlo mi jich 6 kusů.
Pekla jsem cca 25 min na 170 st, záleží na troubě:-)
Fakt jsem si pochutnala, dala jsem si je na ledový salátek s redkvičkami a spořádala jsem je všecky sama:-) Dokážu si je představit i do burgeru.




Žádné komentáře:

Okomentovat