Šťavnatý, vláčný a nakyslý letní koláč :-) Dá se použit jakékoliv jiné ovoce.
Recepis
- 330 g hladké mouky – použila jsem hladkou špaldovou
- 100 g třtinového cukru muscovado
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky prdopeč
- Pomerančová kůra – mám doma z obchodu =)
- 50 g mletého máku
V druhé míse
- 150 ml jogurtu,
- 100 ml oleje,
- dvě lžíce medu,
- 3 lžíce javorového sirupu,
- 3 vejce
- Rybíz – cca 400 g
- Rybízová marmeláda 3 lžíce , rum 3 lžíce
- Metličkou vyšleháme a přidáme k sypké směsi,
pokud je těsto hodně tuhé, přidat trochu kefíru nebo acidofilního mléka nebo
podmáslí, popřípadě mlékaJ
Použila jsem skleněnou formu 28 cm, kterou jsem vymazala kokosovým
olejem a vysypala kokosem. Nalejeme těsto. Cca 3 lžíce rybízové marmelády
rozmícháme s 2-3 lžícemi rumu – tuto směs promícháme s rybízem a
ještě jsem směs lehce pokapala javorovým sirupem ( cca 2 lžíce ). Tuto směs
dáme na těsto, můžeme i lehce promíchat.
Pečeme na 180 cca 40 min. Necháme zchládnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat