Tento recept jsem prostě musela vyzkoušet. Od té doby, co jsem ho poprvé ochutnala v jedné výborné kavárně v Olomouci, tak mu nemohu odolat. ACH - ještě teď se rozplývám, protože je to fakt
Receptík:
korpus:
- 120g špaldové mouky
- 55g ovesných vloček (používám jemné vločky s klíčky, pytlík stojí kolem 20kč)
- 110g cukr třtinový (dávala jsem konkrétně muscovado)
- 100ml oleje slunečnicového
- 1 vrchovatá lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžičky mleté skořice
- 2 lžíce perníkového koření
- 1 lžíce karobu nebo kakao
- 3 vejce
- 280 g mrkve
- 60g vlašských ořechů /mandlí (nasekat)
- 20g kokosu
- slunečnicová a dýňová semínka - množství dle chutí - já miluju v mrkváči hodně ořechů a semínek.
krém:
- 1 palouček
- 1 tvaroh v krabičce (pilos, buď odtučněný nebo polo)
- 3-4 lžíce medu (sladit dle chuti)
- pár kapek citronové šťávy
Mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Mouku a vločky smícháme s prdpeč a sodou a poté už vše dáme dohromady a umícháme těsto. Dno dortové formy (průměr 22cm) vyložím pečícím papírem, boky vymažu a vysypu buď moukou či kokosem.
Pečeme cca 45 min na 170 st horkovzduch, nebo 180 cca hodinu bez horkovzduchu - propečenost kontrolujeme špejlí, měla by vyjít ven suchá
Pečeme cca 45 min na 170 st horkovzduch, nebo 180 cca hodinu bez horkovzduchu - propečenost kontrolujeme špejlí, měla by vyjít ven suchá
Po upečení necháme zchladnout a podélně rozřízneme. Krém smícháme z uvedených igrediencí a naneseme do středu i kolem celého dortu. Používám na to takovou chytrou lopatku z tescomy, ale určitě se dá rozetřít i stěrkou. Nechat do druhého dne v lednici, hezky se chutě uleží a propojí. Podáváme klidně ještě zasypané ořechy :-)
upečený korpus, prasklina se zakryla krémem |
snídaně!:-) |
Žádné komentáře:
Okomentovat