Máte radi jablíčka? tofu? a zdravé, chutné koláče?:-) Tak tento recept je přímo pro vás!:-) Jelikož já splňuji všechny tři podmínky, tak jsem se pustila do odzkoušení tohoto moc dobrého koláče, který mi připomíná hraběnčiny řezy. Je opět velmi snadný a šťavnatý. Zaujal mě asi nejvíce proto, že v receptu je použito tofu, a zajímalo mě, jak se v koláči chutě rozleží. Koláč byl velmi chutný, tofu neucítite, ale krásně ho spojilo a zvláčnělo. Kdo nemá tofu rád, nebo se ho bojí použít (což je škoda) může nahradit tvarohem. Inspiraci jsem hledala u paní kuchařky ze Svatojánu - Evy Francové, která produkuje mnoho výtečných receptů.
Ingredience:
sypká směs
- 120 g špaldové mouky
- 130 g dětské krupičky
- 1,5 lžičky kypřícího prášku
- 100 g třtinového cukru
- Toto všecko smícháme a dostaneme sypkou směs, kterou rozdělíme na tři díly.
mokrá směs
- 700 g nahrubo nastrouhaných jablek
- 200g přírodního tofu
- přidala jsem ještě dvě lžíce tvarohu - nemusí být
- skořicový cukr sáček
- skořice dle chuti
- 2 lžíce medu
- můžete přidat i oříšky, rozinky.
- Vše opět smícháme a rozdělíme na dva díly
- Nachystáme si formu - použila jsem dortovou 20 cm - dno jsem vystlala pečícím papírem.
- Vrstvíme - sypká, mokrá, sypká, mokrá, sypká - nahoru na sypkou směs ještě naskládáme tenké plátky MÁSLA. Vrstvíme volně - NESTLAČUJEME.
pečeme 40 -50 min na 170 st. - krájíme po úplném vychladnutí
Žádné komentáře:
Okomentovat