Kombinace krému, skořice a jablek - naprosto ideální souznění a harmonie chutí:-)
Recept:
Těsto:
- 60 g másla
- 60 g cukru krystal
- 1 vejce
- 170 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
Náplň:
- 500g mascarpone
- 250g odtučněného tvarohu
- 60 g cukru moučka
- 1 vejce
- 1PL škrobu
- kapka vanilkové esence
- 3 jablka nahrubo nastrouhat a vymačkat přebytečnou šťávu.
(původní recept je z půl kila tvarohu plus 190 zakysané smetany, plus vanil. cukr)
Skořicová poleva:
- 50 g másla
- 1 zarovnaná lžíce skořice
- 50 g hnědého cukru
- 1 lžíce hladké mouky
Polevu lžící nakapeme na krém. Vezeme vidličku, její hroty ponoříme asi 1 cm do polevy a krouživými pohyby jí ledabyle rozmícháme do horní vrstvy krému po celé ploše koláče.
Vložíme koláč do trouby a pečeme asi 45 na 180st, poté necháme zcela zchladnout a skladujeme v lednici.Krájíme nejlépe další den:-)
Žádné komentáře:
Okomentovat