Letní, nakyslý, osvěžující moučník s ostružinami. Sice mě výlet na ostružiny stál dva klíšťáky, ale výsledek stojí celkem zato :-)
Čokoládový korpus:
- 100 ml mléka
- 50 ml vody
- 50 g čokolády (já použila 74% kakaa)
- 1 vejce
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 90 g hladké špaldové mouky
- 60 g cukru třitinového muscovado
- prášek do pečiva
Náplň
- 250 g lesního ovoce - použila jsem čerstvé ostružiny
- nechala jsem si hrst ještě pod krém a pár na ozdobu.
- 1 tvaroh - vaničkový
- 1 zakys smetana
- 1 a půl lžíce práškové želatiny
- cukr dle chuti - ja použila javorový sirup
Nejprve si připravíme korpus.V jedné míse smícháme sypké přísady a v druhé ty mokré. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni s mlékem a vodou. Chladnoucí čokoládu vmíchejte do vzniklého těsta. Těsto dáme péct na cca 20 min do vyhřáté trouby na 180 st. (Použila jsem dortovou formu 26 cm, vysypala a vymazala jsem si formu kokosem, či moukou)
Ovoce jsem měla čerstvé, takže jsem pouze rozmixovala a přepasírovala, abych se zbavila zrníček. Do vzniklé směsi přidám lžíci a púl želatiny a nechám deset min bobtnat, poté zahřeju v lázni, aby se želatina rozpustila. Tuto směs vmíchám k tvarohu a zakysance a popřípadě dosladím. Na vychladlý korpus (který je stále ve formě) jsem dala pár čerstvých ostružin na ně krém a necháme aspoň 4 hod tuhnout v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat