Recept:
Použila jsem koláčovou formu o průměru 26 cm.
Těsto:
- 250 g špaldové mouky
- 100 g másla ( chladné na kostičky)
- Lžička soli
- Vajíčko
- Popřípadě 2-4 lžíce mléka
Mouku s máslem rychle zpracujeme v drobenku poté přidáme
vajíčko, sůl a vytvoříme kompaktní těsto hladké. Pokud se hodně drolí, přidáme
dle potřeby mléko. Zpracovala jsem ručně, ale dá se použít asi i robotJ
kuličku hodíme na půl hodiny zabalenou v potravinové folii do lednice.
Poté vyválíme těsto asi 4 mm a
přeneseme na válečku do formy, doladíme okraje popřípadě to co se potrhaloJ
Dno Propícháme vidličkou, přikryju pečicím papírem, zatížíme – ja použila
talířek ( fazole nebyly) a Peču takto 10 minut na 180, poté sundám papír a
talíř a dopeču na dalších 10 min.
Náplň:
- 400 g špenátu zmraženého listového
- 2 vejce
- Sýr dle chutí – použila jsem cca 120 g sýru na styl Madeland ( použít můžete nivu, krolewski, eidam...)
- Jeden 200 g jogurt Holandia
- Šunka – dala jsem zbytek co jsem měla domaJ cca 10 dkg - nemusí být
- Sůl dle chuti – zhruba lžička a čtvrt
- Pepř
- Trochu chili či jiného koření.
Špenát jsem nechala rozpustit na pánvi, vypnula jsem plotýnku a
zamíchala do něj nastrouhaný sýr, jogurt, šunku, vajíčka. – Naneseme na korpus.
( pokud je tam hodně vody, trochu odebrat lžící)
Pečeme na 190 cca 30 min do zezlátnutí. Je výtečný za studena ( ale i za tepla, tuto verzi zatím nemám ochutnanou:-)
Žádné komentáře:
Okomentovat