No, tento recept jsem si vyhlédla na netu v několika podobách, ale nakonec jsem ho nedávno zahlédla i v Albert magazínu, a jelikož se do něj nemusela řepa vařit, tak byla volba jasná!:-)
(čím méně práce tím líp:-P) Tento koláč mě absolutně nadchnul svou vláčností a chutí - původní recept jsem si přizpůsobila svým chutím takže neváhejte ho zkusit:-) Opět chutnal i přítelovi, který je celkem odpůrce zdravých věcí, řepy, apod. Můj tatínek vůbec nepoznal, že tam řepa je! Chválil mi to se slovy - nooo hodně dobrý perník:-D
Recept:
- · máslo
- · kokos
- · 200 g čokolády 70% lidl – jedna stoji dvacku na recept stačí dvě =)
- · 2 hrnky červené řepy (asi 2–3 průměrně velké řepy)
- · 3 velká vejce
- · ½ šálku hnědého cukru/či med, javorový sirup
- · ¼ šálku slunečnicového oleje
- · 1 lžička vanilkového extraktu
- · 1 šálek špaldové mouky
- · lžička jedlé sody
- · Lžička a půl kypřicího prášku
- · Espresso jedno
- · Rumíček – 2 lžíce i víc, záleží na chutiJ
POSTUP
Troubu
předehřejte na 180 °C. Kulatou dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. –
ja vysypávala kokosem –mám to ráda. Čokoládu
nalámejte do misky, nad párou ji nechte rozpustit a umíchejte ji do hladka.
Řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla, vymačkejte z ní vodu a
vmíchejte k chladnoucí čokoládě. Vejce šlehejte s cukrem a olejem asi 5–7 minut
do hladké a nadýchané směsi. Pak přidejte extrakt. Mouku smíchejte se sodou a
práškem do pečiva a pak sypkou směs po částech přidávejte k mokré. Nakonec
vmíchejte čokoládu s řepou. Těsto přelijte do formy a pečte asi 50 minut, nebo
dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Pokud se bude dort svrchu připalovat,
přiklopte jej alobalem.
Snídaňujeeem:-) |
Žádné komentáře:
Okomentovat