sobota 8. srpna 2015

Drobenkový koláč s ovocem a tvarohem




Výborný, svěží koláč, který příjemně křupe:-) 


recept je na koláčovou formu nebo dortovou 26 cm
drobenka:
  • 170g celozrnné mouky a 130g namletých vloček, nebo jemných vloček s klíčky. (lze celou dávku nahradit 300g polohrubé mouky)
  • 130g roztopeného másla
  • 120g třtinového cukru
  • půl vanilkového cukru
  • čajová lžička prášku do pečiva 
  • 3 lžičky skořice

tvarohová vrstva:
  • 300g tučného tvarohu, který si zředíme mlékem do hladkého krému
  • 70g cukr moučka
  • 2 PL rumu
  • 1 vejce

ovoce- já použila borůvky z mrazáku, množství tak aby byl pokrytý koláč a určitě nemusíme šetřit Emotikona smile
Prsty utvoříme drobenku a větší polovinu dáme do koláčové formy vymazané máslem, prsty umačkáme a zvýšíme lehce okraje. Zbylou drobenku použijeme na povrch koláče. Do drobenky, kt mi zbyla na povrch koláče jsem ještě rozdrtila 5 lotusových sušenek a posypala povrch lehce skořicí. Přidat lze i kokos nebo oříšky.
Vrstvíme - větší polovina drobenky na ni borůvky, poté tvaroh, a zbylá drobenka.

Pečeme 50 min na 180 st
Nechat vychladnout a dát do lednice, nejlépe přes noc, ale pár hodin bude také stačit. 









Žádné komentáře:

Okomentovat