Výborný, svěží koláč, který příjemně křupe:-)
recept je na koláčovou formu nebo dortovou 26 cm
drobenka:
- 170g celozrnné mouky a 130g namletých vloček, nebo jemných vloček s klíčky. (lze celou dávku nahradit 300g polohrubé mouky)
- 130g roztopeného másla
- 120g třtinového cukru
- půl vanilkového cukru
- čajová lžička prášku do pečiva
- 3 lžičky skořice
tvarohová vrstva:
- 300g tučného tvarohu, který si zředíme mlékem do hladkého krému
- 70g cukr moučka
- 2 PL rumu
- 1 vejce
ovoce- já použila borůvky z mrazáku, množství tak aby byl pokrytý koláč a určitě nemusíme šetřit Emotikona smile
Prsty utvoříme drobenku a větší polovinu dáme do koláčové formy vymazané máslem, prsty umačkáme a zvýšíme lehce okraje. Zbylou drobenku použijeme na povrch koláče. Do drobenky, kt mi zbyla na povrch koláče jsem ještě rozdrtila 5 lotusových sušenek a posypala povrch lehce skořicí. Přidat lze i kokos nebo oříšky.
Vrstvíme - větší polovina drobenky na ni borůvky, poté tvaroh, a zbylá drobenka.
Pečeme 50 min na 180 st
Nechat vychladnout a dát do lednice, nejlépe přes noc, ale pár hodin bude také stačit.
Vrstvíme - větší polovina drobenky na ni borůvky, poté tvaroh, a zbylá drobenka.
Pečeme 50 min na 180 st
Nechat vychladnout a dát do lednice, nejlépe přes noc, ale pár hodin bude také stačit.
Žádné komentáře:
Okomentovat