Receptík na 6 kousků
- 250 g celozrnné hladké pšeničné mouky
- 80 g hladké mouky
- 30 g rozpuštěného másla
- 150 ml vlažného mléka
- 20 g droždí čerstvého
- 45 g cukru
- půl vajíčka ( druhá půlka na potření)
- lžička soli
- mák, seznam na posypání
zpracování je jednoduché:
Do mísy vlijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí a přidáme i všechny ostatní suroviny. Hněteme , až se těsto začne odlepovat od stěn a je vláčné. Mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout 20 minut.
Bochánek rozdělíme na 6 dílů, ty vyválíme do oválu a smotáme v rohlíček. Necháme na plechu kynout 40 minut.
Vykynuté rohlíky pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem či mákem. Sázíme do trouby rozpálené na 180°C, teplotu po minutě stáhneme na 160°C a dopečeme asi 15 minut dozlatova.
Necháme vychladnout na mřížce.
Bochánek rozdělíme na 6 dílů, ty vyválíme do oválu a smotáme v rohlíček. Necháme na plechu kynout 40 minut.
Vykynuté rohlíky pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem či mákem. Sázíme do trouby rozpálené na 180°C, teplotu po minutě stáhneme na 160°C a dopečeme asi 15 minut dozlatova.
Necháme vychladnout na mřížce.
Žádné komentáře:
Okomentovat